Mulţumim Biana Panzan din Braşov pentru delicioasa reţetă de ceafă de porc în sos de bere.

Ingrediente

2 bucăţi ceafă de porc
1 bere neagră
1 căţel usturoi
3-4 linguri ciuperci din conservă
2 linguri zahăr brun
ulei de măsline
sare
piper
boia dulce
apă
busuioc

Pui carnea într-un castron, deasupra adaugi berea şi laşi la frigider peste noapte. Torni puţin ulei de măsline într-o tigaie, pui bucăţile de carne scurse de marinată şi condimentate
după preferinţă, apoi le rumeneşti câteva minute pe ambele părţi.

Adaugi peste carne zeama în care ai pus la marinat, ciupercile, usturoiul puţin crestat şi fierbi la foc mic. Dacă e cazul, pui puţină apă caldă (să fie fragedă carnea). Când e aproape gata presari zahărul brun pe ambele părţi ale bucăţilor de carne.

Serveşti cu garnitură de ceapă la cuptor.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...