Ştiai că poţi găti feluri principale şi gustări din ceapă? Ce spui de următorul preparat?

 

Ingrediente

  • 10 cepe medii
  • 500 g carne tocată, după preferinţă
  • 100 g orez alb
  • 1 ou
  • 1 ceaşcă supă de pui
  • 1 ceaşcă vin alb sec
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos de roşii
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

Cureţi şi speli cepele, apoi le scobeşti miezul, lăsând doar 2-3 straturi spre exterior. Opăreşti cepele, fără miez, în apă cu 1 praf de sare, 5 minute, apoi le dai deoparte să se scurgă, cu scobitura în jos. Într-o tigaie, încingi uleiul şi sotezi miezul de ceapă tocat, 2-3 minute la foc mediu. Adaugi sosul de roşii, carnea tocată, orezul şi torni puţină apă. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă 5 minute, până ce orezul absoarbe lichidul. Laşi la răcorit, apoi încorporezi oul şi umpli cepele cu această compoziţie. Le pui într-o tavă unsă cu puţin ulei, torni supa, vinul şi presari pătrunjel proaspăt tocat. Dai tava la cuptorul preîncălzit, 30-35 de minute, la foc mediu. Serveşti preparatul cald cu pâine de casă şi îl decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cum faci cele mai bune chifteluţe indiene cu ceapă

Loading...