Acest desert întruneşte condiţiile pentru a fi un preparat „prietenos“ cu rinichii tăi. Astfel, are un conţinut scăzut de potasiu şi are puţin sodiu. Încearcă-l şi te vei bucura de un preparat simplu şi rapid, care are grijă de sănătatea rinichilor.

Este important ca reţetele tale să aibă un conţinut scăzut de sodiu, deoarece acesta îngreunează funcţionarea rinichilor şi creşte tensiunea arterială.

Ingrediente

2 linguri zahăr
2 linguri apă
6 ouă
4 picături esenţă de vanilie
8-10 linguri zahăr
700 ml lapte cu 2% grăsime
fructe, după gust

Mod de preparare

Pentru a prepara caramelul, pui zahărul şi apa într-un vas termorezistent şi îl bagi la microunde. Laşi 4 minute la putere mare, până când zahărul este caramelizat.

Dacă vrei să îl faci pe aragaz, topeşti zahărul cu apa într-o cratiţă mică, până când capătă o culoare galben-pai. Torni caramelul într-o tavă sau formă de sufleu şi îl laşi să se răcească.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru a prepara crema de ouă şi lapte, spargi ouăle într-un bol potrivit şi le baţi cu telul până capătă o consistenţă spumoasă. Adaugi esenţa de vanilie. Treptat, adaugi zahărul şi apoi laptele, amestecând continuu cu telul. Torni crema de lapte şi ouă peste caramelul din formă. Dai la cuptorul încins 35-40 de minute până se rumeneşte frumos.

Când e gata, treci lama unui cuţit pe marginile vasului. Aşezi un platou peste forma de sufleu şi răstorni, astfel încât desertul să iasă cu uşurinţă din vas. Decorezi cu fructe (felii de portocală, felii de banană, zmeură), după preferinţă, şi serveşti desertul cu caramel.

Sursa + foto: www.nwkidney.org

Cea mai bună salată de sfeclă (rinichi)

Fructele care au grijă de sănătatea rinichilor

Cidru de mere (rinichi)

Clătite umplute cu mere (rinichi)