Când vine vorba de deserturi, în această perioadă dovleacul este ingredientul-vedetă. Iar dacă vei încerca reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi, acest chec va deveni în curând preferatul tău. Un chec simplu este oricum delicios, însă dacă îi îmbogăţeşti gustul cu o glazură apetisantă, ce poate fi mai frumos? Încearcă reţeta şi vei descoperi cel mai bun chec pe care l-ai mâncat toamna aceasta.

Ingrediente

Pentru chec

300 g făină
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă ienibahar măcinat
¾ linguriţă nucşoară
½ linguriţă ghimbir măcinat
¼ linguriţă cuişoare măcinate
½ linguriţă sare
300 g piure de dovleac
180 ml lapte bătut
1 linguriţă esenţă de vanilie
230 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr tos
55 g zahăr brun
3 ouă mai mari

Pentru glazură

170 g unt nesărat, la temperatura camerei
230 g cremă de brânză, la temperatura camerei
¾ linguriţă vanilie
½ linguriţă scorţişoară
375 g zahăr pudră
1 lingură lapte

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Tapetezi o tavă de chec sau o tavă rotundă (pentru tort bundt) cu ulei şi făină şi o dai deoparte.

Amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara, ienibaharul, nucşoara, ghimbirul, cuişoarele şi sarea într-un bol adânc şi dai deoparte compoziţia. Amesteci piureul de dovleac, laptele bătut şi vanilia într-un alt bol şi îl dai deoparte.

Într-un bolul încăpător, baţi cu mixerul untul şi cele două tipuri de zahăr până obţii o compoziţie ca spuma, aproximativ 3 minute. Adaugi ouăle şi baţi până se încorporează. Reduci viteza mixerului şi adaugi compoziţiile de făină şi de dovleac, alternativ (începi şi termini cu amestecul de făină). Torni aluatul în tava tapetată, fie rotundă, fie dreptunghiulară.

Dai tava la cuptor 45 de minute până când trece testul cu scobitoarea. Laşi checul 10 minute să se răcească şi îl scoţi uşor din tavă. Îl mai laşi apoi să se răcească. Dacă vrei, prepari glazura după indicaţiile de mai jos sau îl decorezi cu zahăr pudră, după preferinţă.

Pentru glazura de cremă de brânză: folosind un mixer manual sau vertical, baţi untul (nesărat, la temperatura camerei) cu crema de brânză, aproximativ 2 minute, la viteză medie, până se omogenizează. Adaugi esenţa de vanilie şi scorţişoara. Setezi mixerul la o viteză mai mică şi adaugi treptat zahărul pudră. Amesteci încă 1-2 minute, până la omogenizare, când compoziţia devine pufoasă. Adaugi 1 lingură de lapte şi omogenizezi.

Torni glazura într-un castron termorezistent şi o încălzeşti la cuptorul cu microunde 20-30 de secunde. În acest fel, îţi va fi mai simplu să torni glazura peste checul răcit.

Timp total: 45 de minute

Sursa + foto: www.cozycakescottage.com

Chec cu merişoare şi nuci

Chec cu nuci şi banane

Chec de dovleac şi cacao

Cel mai gustos chec cu banane, dovlecei şi ciocolată FOTO

Cel mai bun chec cu ciocolată FOTO

Loading...
Evaluează articolul