După ce vei gusta aceste chifteluţe suedeze, scăldate într-un sos cremos şi bogat, te vei convinge de cât de bune sunt! Încearcă şi tu reţeta de mai jos!

Cele mai bune chifteluţe suedeze – Ingrediente (6 porţii)

450 g carne tocată de vită
25 g pesmet
1 lingură pătrunjel tocat
¼ linguriţă ienibahar măcinat
¼ linguriţă nucşoară măcinată
40 g ceapă tăiată fin
½ linguriţă usturoi granulat
1 praf de piper negru măcinat
½ linguriţă sare
1 ou
1 lingură ulei de măsline
5 linguri unt
3 linguri făină
500 ml supă de vită
240 g smântână lichidă
1 lingură sos Worcestershire
1 linguriţă muştar de Dijon
sare şi piper, după gust

Cele mai bune chifteluţe suedeze – Mod de preparare

Într-un castron, combini carnea tocată, pesmetul, pătrunjelul, ienibaharul, nucşoara, ceapa, usturoiul granulat, piperul, sarea şi oul. Amesteci compoziţia de chiftele până când se omogenizează.

Cu mâinile, formezi 12 chiftele mari sau 20 de chiftele mici. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie şi adaugi 1 lingură de unt. Pui chiftelele şi le prăjeşti, întorcându-le din când în când pe toate părţile, până se rumenesc şi sunt pătrunse. Le scoţi pe o farfurie şi le acoperi cu folie de aluminiu.

Adaugi 4 linguri de unt şi făina în tigaie şi amesteci până când sosul devine maroniu. Torni treptat supa de vită şi smântâna lichidă. Adaugi sosul Worcestershire şi muştarul şi laşi să fiarbă la foc mic, până când sosul începe să se îngroaşe. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Pui chifteluţele din nou în tigaie şi le fierbi la foc mic încă 1-2 minute. Le serveşti, dacă vrei, alături de orez sau tăiţei.

Sursa + foto: therecipecritic.com

Loading...