Cele mai bune paste gnocchi cu sos de roşii

paste gnocchi cu sos de rosii jpeg

Gnocchi sunt o variantă de gogoşele moi, care pot fi făcute din griş, făină de grâu obişnuit cu ouă, brânză, cartofi, pesmet, făină de porumb sau ingrediente similare, cu sau fără ierburi aromatice. Din fericire, nu sunt greu de preparat. Cu doar câteva ingrediente atent selecţionate, vei obţine o mâncare aromată şi delicioasă.

Cele mai bune paste gnocchi cu sos de roşii – Ingrediente (2 porţii)

400 g roşii întregi de la conservă, descojite 300 g paste gnocchi ½ ceapă 1 căţel de usturoi 125 g mozzarella 1 linguriţă oregano uscat 1 linguriţă zahăr sare piper unt pentru prăjit ulei vegetal pentru prăjit frunze de busuioc, pentru decor

Cele mai bune paste gnocchi cu sos de roşii – Mod de preparare

Toci ceapa şi usturoiul cât mai fin. Tai brânza mozzarella în bucăţi mici, cam cât o nucă. Prăjeşti gnocchi într-o tigaie cu puţin unt, aproximativ 8-10 minute.

Pentru sosul de roşii, încălzeşti o cantitate mică de ulei vegetal într-o cratiţă şi căleşti ceapa şi usturoiul până devin sticloase. Condimentezi cu oregano şi pui roşiile pasate, fără coajă. Laşi sosul să fiarbă la foc mic 10-12 minute. Condimentezi cu zahăr, sare şi piper, după gust.

Înainte de servire, torni peste gnocchi sosul cald de roşii şi bucăţile mici de brânză mozzarella. Decorezi cu frunze de busuioc proaspăt, după imaginaţie. Serveşti imediat!

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io