Carnea gătită la grătar, considerată, de altfel, un preparat sănătos şi preferată în locul celei prăjite în ulei tocmai din acest motiv, poate creşte riscul de apariţie a cancerului. Din fericire, ne putem bucura de gustul aromat al fripturii la grătar şi ne putem păstra în acelaşi timp sănătatea dacă avem în vedere câteva reguli de preparare.

De la începutul sezonului cald, dorinţa de a face un grătar în aer liber creşte odată cu temperaturile. Carnea care sfârâie deasupra jăraticului încins, căpătând, uşor-uşor, o nuanţă aurie, mirosul ademenitor de friptură care îmbogăţeşte aerul, dar şi aspiraţia la un stil de viaţă sănătos, fără prăjeli, ne îndeamnă să ne punem pe treabă şi să pregătim un grătar de pomină.
Adevărul este însă că, deşi delicioasă şi, în teorie, preferabilă în locul mâncărurilor prăjite în ulei, carnea preparată pe grătar creşte riscul de apariţie a cancerului.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...