Dacă obţii o combinaţie perfectă de carne tocată de vită şi de porc, poţi prepara acest aperitiv îmbrăcat în aluat.

Ce ai nevoie

Pentru aluat

300 g făină
2 gălbenuşuri
150 g unt
3 linguri apă
1 linguriţă oţet
1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g carne tocată (vită şi porc)
3 linguri ulei
1 ceapă
2 ouă
2 felii de pâine
100 g parizer (sau 100 g şuncă presată)
pătrunjel verde
mărar verde
sare
piper

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat uniform, elastic, uşor de modelat. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece timp de o oră.

Între timp, se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu puţin ulei. Când începe să se înmoaie, se adaugă carnea tocată şi se călesc în continuare împreună, până când scade lichidul lăsat de
carne. Se lasă apoi la răcit.

Se adaugă feliile de pâine înmuiate în apă (sau în lapte) şi stoarse bine, ouăle, verdeaţa tocată, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine. La sfârşit, se adaugă parizerul
tăiat cuburi (sau şunca), se amestecă uşor, să nu se sfărâme.

Se întinde aluatul în foaie, se capitonează cu ea o formă de chec, cu tot cu pereţi. Se umple interiorul cu compoziţia de carne, se acoperă şi deasupra cu o foaie de aluat. Se fac două găuri deasupra, pentru a elimina aburii în timpul coacerii.

Din bucăţele de aluat, se fac diferite ornamente la suprafaţa checului, apoi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

sursa foto: StockFood

Loading...