Chec cu afine

chec cu afine jpeg

Mulţumim Andreei Rădulescu din Bucureşti pentru această reţtă de sezon.

Ingrediente 5 ouă 200 g făină 200 g zahăr 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 4 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf sare 1 fiolă esenţă portocale 200 g afine 50 g nucă măcinată 50 g fistic măcinat zahar pudră

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Adaugi zahărul şi zahărul vanilat şi mixezi până când spuma devine tare şi lucioasă.

Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu esenţa de portocale, apoi, cu o spatulă, le încorporezi în albuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi le omogenizezi în compoziţie. Împarţi aluatul în două.

Încorporezi într-unul nuca, cacaua şi fisticul. Tapetezi o tavă şi torni aluatul alb, apoi pe cel cu cacao şi amesteci uşor cu o furculiţă. Presari afinele şi dai la cuptorul încins 35-40 de minute. Îl decorezi cu zahăr pudră.