Mulţumim Andreei Rădulescu din Bucureşti pentru această reţtă de sezon.

Ingrediente

5 ouă
200 g făină
200 g zahăr
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri ulei
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf sare
1 fiolă esenţă portocale
200 g afine
50 g nucă măcinată
50 g fistic măcinat
zahar pudră

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Adaugi zahărul şi zahărul vanilat şi mixezi până când spuma devine tare şi lucioasă.

Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu esenţa de portocale, apoi, cu o spatulă, le încorporezi în albuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi le omogenizezi în compoziţie. Împarţi aluatul în două.

Încorporezi într-unul nuca, cacaua şi fisticul. Tapetezi o tavă şi torni aluatul alb, apoi pe cel cu cacao şi amesteci uşor cu o furculiţă. Presari afinele şi dai la cuptorul încins 35-40 de minute. Îl decorezi cu zahăr pudră.

Loading...