Afinele… micuţele fructe cu gustul lor dulce-acrişor, inegalabil, sunt de departe cea mai bună alegere dacă vrei să prepari un desert.

Ingrediente 

  • 250 g făină
  • 2 linguri pentru afine
  • 200 g zahăr 
  • 3 ouă
  • 140 g iaurt cremos
  • 125 g unt
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • esenţă de vanilie, după gust
  • 1 praf de sare
  • 200 g afine 1 tavă / 1 h / mediu

Pentru glazură: 

  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Speli afinele, le usuci, le pui într-un bol şi le presari cu cele 2 linguri de făină, apoi le amesteci uşor. Le laşi deoparte.

Cerni, într-un bol, făina împreună cu praful de copt. Separat, mixezi untul cu zahărul până obţii o spumă, adaugi ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare, sarea, apoi încorporezi iaurtul.

Torni compoziţia peste făină şi amesteci totul cu un tel, adaugi esenţa, apoi încorporezi afinele.

Răstorni aluatul într-o tavă de chec tapetată, îl nivelezi şi-l dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea, apoi îl laşi să se răcorească. Pentru glazură, freci zahărul pudră cu zeama de lămâie până obţii o cremă subţire, apoi o torni peste chec.

Loading...