Un desert simplu, checul cu banane te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

230 g făină
220 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguriţe scorţişoară
3 banane pisate
1 banană întreagă
1 ou
150 g iaurt
60 ml ulei
80 ml sirop de arţar
2 linguriţe esenţă de vanilie

Mod de preparare – Chec cu banane şi vanilie

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Amesteci făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara. Încorporezi bananele pisate, oul, iaurtul, uleiul, siropul de arţar şi esenţa de vanilie.

Torni compoziţia într-o tavă de prăjituri, tapetată cu hârtie de copt. Aşezi deasupra banana întreagă feliată pe lung. Dai la cuptor aproximativ 1 oră sau până când checul trece testul cu scobitoarea. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://www.donnahay.com.au

Loading...