Checul sărat este acel aperitiv care poate da startul unui meniu atrăgător şi foarte delicios. De data aceasta avem pentru voi o reţetă de chec cu brânză şi măsline, un chec care cu siguranţă îl poţi pregăti pentru toţi invitaţii la masă.

Chec cu brânză şi măsline - Ingrediente (1 chec)

220 g făină
200 g măsline negre fără sâmburi
200 g telemea
4 ouă
1 roşie
100 ml vin alb sec
1 linguriţă praf de copt
100 ml ulei
1 linguriţă cimbru
sare
piper

Chec cu brânză şi măsline - Mod de preparare

Ungi cu ulei o formă de chec şi o bagi la frigider. Tai brânza cuburi şi măslinele felii. Amesteci într-un castron făina, praful de copt, un vârf de sare şi piperul. Faci o gropiţă în care spargi ouăle. Amesteci, apoi adaugi vinul şi uleiul. Continui până când obţii un aluat moale. Opăreşti roşia, o cureţi de coajă şi o tai bucăţele. Încorporezi în aluat brânza, măslinele, roşia şi cimbrul. Amesteci din nou. Încingi cuptorul. Torni compoziţia în tavă şi ţii la cuptor 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Laşi checul cu brânză şi măsline să se răcească şi poţi servi.

Loading...
Evaluează articolul