Atunci când ai poftă de ceva dulce, ciocolata pare cea mai bună alegere. Iată cum poţi prepara un chec cu ciocolată.

De ce ai nevoie pentru chec cu ciocolată

250 g prune uscate, fără sâmburi

6 linguri zahăr

1 ou

500 g făină

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

4 linguri cacao

1 linguriţă scorţişoară

250 g smântână

100 g nuci

Apă, cât cuprinde

Cum se prepară checul cu ciocolată

Amestecă 100 de grame de prune cu apă cât să le acopere şi pune-le într-o tigaie. Când încep să fiarbă stinge focul, acoperă şi lasă-le la hidratat 10 minute.

Pasează-le în blender cu 1-2 linguri de apă. Combină piureul de prune cu zahărul, adaugă oul şi amestecă bine. Într-un vas separat amestecă făina, praful de copt, sarea, cacaua şi scorţişoara. Adaugă făina peste piure, alternativ cu smântâna, amestecând bine până se omogenizează. Toacă restul de prune, combină-le cu nucile sfărâmate şi pune-le în compoziţie. Dacă mai este nevoie, mai adaugă puţină apă. Toarnă compoziţia în tăvi cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor pentru 45-60 de minute.

Sursa foto http://capefearnutrition.com

Loading...