Indicat pentru oricine ţine diverse regimuri pentru sănătate, aceste chec cu dovleac şi nuci este alegerea perfectă pentru desert.

Ingrediente

300 g dovleac ras
4 linguri îndulcitor praf
4 ouă
sucul de la 1 portocală
160 g făină
150 g nuci mărunţite
1,5 linguriţe praf de copt
1 vârf de cuţit de sare
1 linguriţă scorţişoară pudră

Mod de preparare

Separi ouăle şi baţi gălbenuşurile cu îndulcitorul praf. Pui dovleacul, sucul de portocală, nucile şi făina amestecată cu praful de copt şi cu scorţişoara. Baţi albuşurile
cu sare până devin spumă şi le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri şi amesteci de jos în sus. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute, până trece testul scobitorii.

Loading...