Încearcă un chec pufos, care se prepară în doar 40 de minute. Fructele de pădure îi dau un gust aparte, iar desertul tău îi va impresiona pe cei dragi, indiferent de ocazie.

Ingrediente

1 ½ cană făină
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
¾ cană zahăr
1 lingură coajă lămâie
¾ cană iaurt
½ cană ulei
2 ouă
2 linguri esenţă de vanilie
150 g fructe de pădure (congelate)
zahăr pudră (pentru ornat)

Mod de preparare

Încingi cuptorul, ungi o tavă de chec cu ulei şi o presari cu făină. Separat, amesteci făina, praful de copt şi sarea. În alt vas combini coaja de lămâie cu zahărul, apoi adaugi iaurtul, ouăle, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi amesteci până se omogenizează.

Torni o parte din compoziţie în tavă, presari fructele de pădure şi răstorni restul de aluat. Dai checul la cuptor până trece testul scobitorii. Îl presari cu zahăr pudră înainte de servire.

Loading...