Chec cu fructe uscate şi confiate

chec cu fructe uscate si confiate jpeg

Studiile arată că un consum zilnic de 30 g de migdale ar putea reduce la jumătate riscul de maladii cardiovasculare, atunci când ele înlocuiesc alimentele bogate în acizi graşi saturaţi. Aceste beneficii se datorează conţinutului ridicat în compuşi care au capacitatea de a scădea concentraţia de colesterol, dar şi bogăţiei de acizi graşi mononesaturaţi, proteinelor vegetale şi fibrelor solubile.

Ingrediente (1 tavă)

250 g cireşe confiate 200 g prune uscate 150 g curmale uscate 60 ml lichior de cireşe 450 g mix de nuci, alune, migdale 100 g făină 80 g zahăr 3 ouă

Mod de preparare

Pui cireşele, prunele şi curmalele într-un vas şi torni lichiorul de cireşe. Laşi până se absoarbe lichidul, adaugi mixul de nuci, alune şi migdale, amesteci bine şi păstrezi un sfert din compoziţie. În restul încorporezi făina, zahărul şi ouăle bătute. Tapetezi o tavă şi aşezi amestecul, nivelezi, iar deasupra pui din compoziţia păstrată. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îndepărtezi folia şi mai ţii checul încă 30 de minute.