Studiile arată că un consum zilnic de 30 g de migdale ar putea reduce la jumătate riscul de maladii cardiovasculare, atunci când ele înlocuiesc alimentele bogate în acizi graşi saturaţi. Aceste beneficii se datorează conţinutului ridicat în compuşi care au capacitatea de a scădea concentraţia de colesterol, dar şi bogăţiei de acizi graşi mononesaturaţi, proteinelor vegetale şi fibrelor solubile.

Ingrediente (1 tavă)

250 g cireşe confiate
200 g prune uscate
150 g curmale uscate
60 ml lichior de cireşe
450 g mix de nuci, alune, migdale
100 g făină
80 g zahăr
3 ouă

Mod de preparare

Pui cireşele, prunele şi curmalele într-un vas şi torni lichiorul de cireşe. Laşi până se absoarbe lichidul, adaugi mixul de nuci, alune şi migdale, amesteci bine şi păstrezi un sfert din compoziţie. În restul încorporezi făina, zahărul şi ouăle bătute. Tapetezi o tavă şi aşezi amestecul, nivelezi, iar deasupra pui din compoziţia păstrată. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îndepărtezi folia şi mai ţii checul încă 30 de minute.

Loading...