O reţetă de desert rapid pentru acest sfârşit de săptămână de la Maria Angelica Trică, cititoare a revistei noastre.

Ingrediente

2 oua
1/2 cana unt, inmuiat
2/3 cana zahar brun
1 cana fulgi mici de ciocolata semidulce,topiti
1 1/2 cani sos de mere
2 lingurite esenta de vanilie
2 1/2 cani faina alba
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
1/2 cana fulgi mici de ciocolata semidulce

Pentru glazura

1/2 cana fulgi mici de ciocolata semidulce
1 lingura unt
2-3 linguri smantana degresata
1/2 cana zahar pudra
1/4 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare

Mod de preparare

Într-un castron se bat untul cu zaharul.Se adauga ouale si ciocolata topita si se amesteca bine.Se incorporeaza sosul de mere si vanilia. Se combina faina cu praful de copt,bicarbonatul de sodiu si sarea.â

Se adauga la amestecul cremos si se amesteca bine.Se pun in compozitie si fulgii de ciocolata.Se ung cu unt 2 tavi de chec,se pune compozitia si se coc la foc potrivit 40-45 minute.

Se lasa la temperatura camerei 10 minute,apoi se scot pe un gratar metalic,unde se tin pana se racesc complet.Pentru glazura:se topesc intr-o cratita fulgii de ciocolata si untul,se adauga smantana,amestecand si se da deoparte de pe flacara.Se inglobeaza zaharul,vanilia,sarea si se omogenizeaza.Se stropesc checurile cu glazura de cioclata.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...