În ultimele zile de post, îndulceşte-te cu o reţetă delicioasă, chec cu mac.

De ce ai nevoie pentru chec cu mac

60 ml ulei

200 ml lapte de soia

1 lămâie

8 linguri miere

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

3 linguri seminţe de mac

300 g făină

1 plic praf de copt

Pentru sirop

½ de lămâie

4 linguri miere

Cum se prepară chec cu mac

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini uleiul cu laptele, zeama şi coaja de lămâie, mierea, vanilia, sarea şi seminţele de mac. Amesteci făina cernută cu praful de copt şi o încorporezi treptat în lapte. Pui compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.

Pentru sirop, combini zeama de lămâie cu mierea şi-l torni peste chec imediat ce l-ai scos din cuptor. Checul trebuie să fie rece înaiunte să-l tai.

Sursa  https://www.rhiansrecipes.com

Loading...
Evaluează articolul