Gustul dulce şi cel sărat se combină într-o pereche perfectă în acest chec cu mac şi lămâie fără gluten. Uşor şi pufos, are aroma lămâii şi are glazura de zahăr şi lămâie care-l înnobilează. Nu vei ştii niciodată că este fără gluten!

Ingrediente (8-10 porţii)

12 albuşuri, la temperatura camerei
¾ cană făină fără gluten
1 cană zahăr
2 linguri seminţe mac
3 linguriţe zeamă lămâie
1 linguriţă coajă lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie

Pentru glazură

1 cană zahăr pudră
3 linguri zeamă lămâie
2 linguriţe coajă lămâie

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu puţin ulei o tavă rotundă de chec şi o dai deoparte. Într-un vas mare pui albuşurile şi le baţi cu puţină sare până se fac spumă. În timp ce baţi, adaugi jumătate de cană de zahăr, câte puţin şi mixezi până se întăreşte. Apoi, adaugi seminţele de mac, esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. Mai mixezi încă un minut.

Într-un alt vas, amesteci făina şi restul de zahăr. Adaugi jumătate din amestecul cu făină într-o sită şi cerni cu grijă peste mixtura de albuşuri, încorporând cu grijă cu o lingură. Când ai terminat, cerne restul de făină şi de zahăr, încorporând cu grijă ingredientele. Toarnă aluatul în forma unsă. Lasă în cuptor 20-25 de minute sau până devine arămiu şi ferm. Scoate din cuptor şi întoarce forma rotundă de chec. În timp ce se răceşte checul, prepari glazura.

Amesteci zahărul, zeama de lămâie şi coaja de lămâie până când se formează o pastă densă. Toarnă peste chec, când acesta s-a răcit.

http://www.dishingdelish.com

Loading...