Simplu, delicios, uşor de preparat. Un chec foarte bun, gata cât ai zice „peşte“!

Ingrediente (1 chec)

150 g făină
250 g unt
3 ouă
200 g miez de nucă măcinat
250 ml miere
1 măr
2 linguri pudră de cacao
½ baton de vanilie
1 lingură zeamă de lămâie
1 praf de copt
100 ml vişinată
scorţişoară măcinată
2 cuişoare pisate pulbere (opţional)

Pentru ornat
10 nuci
50 g alune

Mod de preparare

Se freacă untul cu mierea, se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine înainte de a mai adăuga altul. Se aromatizează cu batonul de vanilie tocat foarte fin, scorţişoară măcinată şi cuişoare pisate pulbere (opţional). Se adaugă vişinata, nucile măcinate, pudra de cacao, mărul ras stropit cu zeamă de lămâie. La sfârşit, se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor până se omogenizează.

Se toarnă compoziţia într-o formă de chec tapetată cu folie specială de copt şi se presară deasupra alunele zdrobite grosier şi jumătăţi de miez de nucă. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute până trece proba cu scobitoarea. Se scoate din formă după răcirea completă.

Loading...
Evaluează articolul