Pentru ceaiul de la ora 5 v-am pregătit o delicioasă reţetă de chec cu nuci şi rahat, care va transforma momentul într-unul extraordinar de plăcut şi savuros.

Ingrediente pentru chec cu nuci şi rahat

6 ouă
150 ml ulei
300 g făină
300 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 linguriţă zeamă de lămâie
2 linguri cacao
2 linguri nuci zdrobite
100 g rahat divers colorat
2 linguri zahăr pudră aromat cu vanilie

Mod de preparare pentru chec cu nuci şi rahat

Se freacă gălbenuşurile cu uleiul turnat treptat, ca la maioneză. Se adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie, 200 g zahăr, zahărul vanilat şi se amestecă energic. Separat, se bat spumă tare albuşurile cu zahărul rămas, 100 g. Se amestecă încet cele două compoziţii şi se adaugă treptat făina în ploaie. Se încorporează nucile şi rahatul tăiat bucăţele.
Se toarnă ¾ din compoziţie într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. În restul compoziţiei se pune cacao şi se toarnă peste compoziţia albă. Tava se introduce la
cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. După ce se răcoreşte, checul cu nuci şi rahat se pudrează cu zahăr pudră aromat cu vanilie.

Loading...