Ingrediente:

100 g unt
150 g zahăr
4 ouă mari
200 g făină
1½ linguriţă
praf de copt
4 linguri
smântână
1 linguriţă pudră de ghimbir
3 linguri nucă măcinată
1 lingură cacao
1 esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Freci untul cu zahărul până se albeşte şi devine spumos. Adaugi treptat ouăle bătute separat, nuca măcinată, esenţa de vanilie şi apoi făina, în care ai amestecat praful de copt şi pudra de ghimbir, alternând cu smântâna. Adaugi în compoziţie şi cacaua, amestecând uşor. Torni compoziţia într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi o introduci la cuptor pentru 50 de minute, la foc mic.

Înainte să scoţi checul din formă, îl laşi 10 minute să se răcească. Îl poţi presăra cu zahăr pudră.

FOTO pinterest.com

Loading...