Poţi prepara un meniu uşor din care să facă parte şi acest desert de chec cu smochine, pentru bila leneşă.

Ingrediente

7 ouă
210 g zahăr
210 g făină
un praf de sare
150 g smochine uscate
150 g rahat roşu
1 esenţă vanilie

Mod de preparare

Tai smochinele în sferturi. Baţi albuşurile cu zahărul şi un praf de sare spumă tare. Adaugi gălbenuşurile, esenţa şi pui treptat făina cernută, amestecând de jos în sus.

După ce făina s-a încorporat omogen, torni aluatul de chec în forma unsă şi tapetată, pui smochinele şi rahatul tăiat cubuleţe deasupra (ele se vor lăsa în aluat), nivelezi şi baţi tava de masă, ca să elimini bulele de aer.

Coci acest chec cu smochine în cuptorul bine încins circa 25 de minute, stingi focul şi laşi să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.

Acest chec cu smochine este perfect pentru zilele în care vrei să te răsfeţi cu un preparat deosebit.

Chec cu iaurt

Pui cu bacon si smochine

Budinca cu prune

sursa foto: ImageFood

Loading...