Cine caută o reţetă delicioasă de chec să o prepare pe cea a doamnei Mădălina Chiriţă.

De ce ai nevoie pentru chec

5 ouă
2 căni zahăr
1 cană lapte
1 păhăruţ de ulei
1 plic praf de copt
zeamă de lămâie
1 esenţă de rom
2 plicuri zahăr vanilat
2 linguri cacao
2 căni făină
1 praf de sare
200 g nucă măcinata
zahăr pudră cu aromă de vanilie

Cum se prepară checul

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Într-un castron mai mare baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, pui zahărul şi mixezi până se topeşte. Încorporezi laptele, gălbenuşurile, amestecate cu uleiul, praful de copt, stins în puţină zeamă de lămâie, esenţa de rom şi zahărul vanilat. Adaugi făina şi omogenizezi bine cu o spatulă din lemn.
Tapetezi două tăvi de chec. Dai deoparte puţină compoziţie, adaugi în ea cacaua şi omogenizezi. Răstorni în tăvi aluatul alb, iar deasupra îl pui pe cel cu cacaua, netezeşti şi presari nuca măcinată. Încingi cuptorul şi coci checurile până trec testul cu scobitoarea. Când sunt gata le presari cu zahărul pudră aromatizat.

Loading...