Când alegi ardeiul gras, fii atentă să fie ferm, cărnos, iar coaja să aibă un luciu natural. Pe cât posibil, consumă ardei cruzi, pentru că prin preparare termică, aceştia îşi pierd până la 60% din conţinutul de vitamina C. Dacă îi ţii o săptămână la temperatura camerei, ardeii îşi păstrează proprietăţile, apoi acestea încep să scadă. Dă-i la frigider, dar nu mai mult de două săptămâni.

Ingrediente

500 g făină
3 bucăţi de praz (doar partea albă)
1 ardei capia roşu
1 gogoşar verde
100 g brânză
4 ouă
150 ml smântână
100 g unt topit
50 g măsline
5 felii bacon
1 praf de sare

Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi smântâna, untul topit şi baconul tăiat. Toci mărunt legumele şi le adaugi în compoziţie împreună cu măslinele şi cu brânza tăiată cuburi.
Încorporezi treptat făina şi amesteci până se omogenizează. Torni aluatul în tăvi de chec, în care ai întins hârtie de copt şi le dai la cuptor 55-60 de minute sau până trec testul scobitorii.

Loading...
Evaluează articolul