Un desert delicios din care trebuie să te asiguri că faci suficient ca să se bucure toată lumea, sau să îţi rămână pe a doua zi. Acest cheescake este fin, aromat, cremos şi plin de fructe.

Ingrediente:

Pentru blat:

 400 g biscuiţi digestivi
150 g unt
Pentru cremă:
300 g brânză de vaci proaspătă
300 ml frişcă lichidă
150 g zahăr pudră
100 ml apă rece
100 ml lapte fierbinte
20 g gelatină
3 plicuri de zahăr vanilat
Pentru jeleu:
500 g zmeură proaspătă
100 ml apă
3 linguri zahăr
10 g gelatină

 

Mod de preparare: 

Pune biscuiţii într-un robot de bucătărie. Amestecă-i până se sfărâmă bine şi adaugă untul topit. Amestecă bine şi apoi pune-i într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Apasă pe blatul de biscuiţi pentru a forma o crustă. Pune la frigider cât timp prepari crema. Pune gelatina în apă rece pentru 10 minute, iar într-un castron amestecă cu mixerul crema de brânză, apoi adaugă zahărul pudră şi vanilat. Adaugă treptat frişca lichidă şi amestecă până obţii o cremă fină. Într-o crăticioară înfierbântă laptele şi lasă-l puţin la răcit cât să fie călduţ, dar nu foarte fierbinte. Adaugă gelatina şi apoi amestecă bine. Pune laptele cu gelatina în crea de brânză.

Pentru jeleu, spală zmeura şi pune-o într-o crăticioară împreună cu zahărul. Trece totul prin sită şi pune gelatina în apă rece. Ia sosul de zmeură de pe foc şi lasă-l puţin la răcit, apoi adaugă gelatina scursă. Peste stratul de biscuiţi răcit pune crema de brânză şi dă-l la rece până se aşează. Adaugă apoi jeleul de zmeură şi lasă la rece peste noapte.

  

 

Loading...