Cheescake cu zmeură

1 captura de ecran din 2019 08 29 la 18 59 28 png png

Un desert delicios din care trebuie să te asiguri că faci suficient ca să se bucure toată lumea, sau să îţi rămână pe a doua zi. Acest cheescake este fin, aromat, cremos şi plin de fructe.

Ingrediente:

Pentru blat:

 400 g biscuiţi digestivi 150 g unt Pentru cremă: 300 g brânză de vaci proaspătă 300 ml frişcă lichidă 150 g zahăr pudră 100 ml apă rece 100 ml lapte fierbinte 20 g gelatină 3 plicuri de zahăr vanilat Pentru jeleu: 500 g zmeură proaspătă 100 ml apă 3 linguri zahăr 10 g gelatină

Mod de preparare: 

Pune biscuiţii într-un robot de bucătărie. Amestecă-i până se sfărâmă bine şi adaugă untul topit. Amestecă bine şi apoi pune-i într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Apasă pe blatul de biscuiţi pentru a forma o crustă. Pune la frigider cât timp prepari crema. Pune gelatina în apă rece pentru 10 minute, iar într-un castron amestecă cu mixerul crema de brânză, apoi adaugă zahărul pudră şi vanilat. Adaugă treptat frişca lichidă şi amestecă până obţii o cremă fină. Într-o crăticioară înfierbântă laptele şi lasă-l puţin la răcit cât să fie călduţ, dar nu foarte fierbinte. Adaugă gelatina şi apoi amestecă bine. Pune laptele cu gelatina în crea de brânză.

Pentru jeleu, spală zmeura şi pune-o într-o crăticioară împreună cu zahărul. Trece totul prin sită şi pune gelatina în apă rece. Ia sosul de zmeură de pe foc şi lasă-l puţin la răcit, apoi adaugă gelatina scursă. Peste stratul de biscuiţi răcit pune crema de brânză şi dă-l la rece până se aşează. Adaugă apoi jeleul de zmeură şi lasă la rece peste noapte.