Această reţetă am primit-o de la Antonio Baroiu, din Bucureşti. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

Pentru blat:
200 g biscuiţi digestivi
2 linguri de zahăr
200 g unt

Pentru umplutură:
6 oua
6 pliculeţe zahăr vanilinat
350 g zahăr
600 g crema de branza

Pentru glazură:
400 g smântână
1 pliculeţ gelatină
2 pliculeţe zahăr vanilinat
140 g zahăr

Mod de preparare:

Sfărâmăm biscuţii în robotul de bucatărie, îi punem într-un bol şi turnăm peste ei untul topit, amestecat cu zahărul. Amestecăm până se omogenizează compoziţia şi o aşezăm într-o tavă rotundă; nivelăm blatul de biscuiţi şi dăm la cuptor pentru 15 minute la foc mediu în cuptorul preîncins.

Preparam brânza bătând bine ouale întregi cu zahăr şi cu zahărul vanilinat, apoi incorporam şi crema de brânză. Turnam peste blatul de biscuiţi, abia după ce acesta s-a răcorit după scoaterea din cuptor. Dăm la cuptor la 140 grade pentru încă 60 de minute.

Când prajitură este gata şi foarte bine răcita, preparăm glazura frecând smântâna cu zahărul şi zaharul vanilinat şi adăugând pliculetul de gelatina dizolvat în puţină apă călduţă. Turnăm peste prajitură, nivelăm şi dăm câteva ore la rece.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.

Loading...
Evaluează articolul