Îi mulţumim Ralucăi Turca din Iaşi pentru această reţetă de prăjitură fără coacere!

Ingrediente

Pentru blat
400 g biscuiţi de cacao
150 g unt topit

Pentru cremă
600 g cremă de brânză
500 ml frişcă lichidă
250 g zahăr pudră
100 ml lapte
20 g gelatină
esenţă de vanilie

Pentru decor
300 g căpşuni
100 ml apă rece
100 g zahăr
10 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, fărâmiţezi biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit. Pui compoziţia în tava cu pereţi detaşabili şi presezi uniform. Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul pudră, adaugi treptat frişca, apoi gelatina dizolvată în laptele uşor încălzit. Pui esenţa de vanilie şi mixezi încă 20 de minute. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dai la frigider cel puţin 6 ore. Pentru decor, pui la fiert căpşunile cu zahărul şi laşi 10 minute. Torni amestecul în blender, adaugi gelatina topită şi închegată în apa rece, apoi pui jeleul peste tort şi ţii la frigider 2 ore.

Loading...