Cheesecake fără coacere

Cheesecake fara coacere 1 jpeg

Îi mulţumim Ralucăi Turca din Iaşi pentru această reţetă de prăjitură fără coacere!

Ingrediente

Pentru blat 400 g biscuiţi de cacao 150 g unt topit

600 g cremă de brânză

500 ml frişcă lichidă

250 g zahăr pudră

100 ml lapte

20 g gelatină

esenţă de vanilie

300 g căpşuni

100 ml apă rece

100 g zahăr

10 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, fărâmiţezi biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit. Pui compoziţia în tava cu pereţi detaşabili şi presezi uniform. Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul pudră, adaugi treptat frişca, apoi gelatina dizolvată în laptele uşor încălzit. Pui esenţa de vanilie şi mixezi încă 20 de minute. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dai la frigider cel puţin 6 ore. Pentru decor, pui la fiert căpşunile cu zahărul şi laşi 10 minute. Torni amestecul în blender, adaugi gelatina topită şi închegată în apa rece, apoi pui jeleul peste tort şi ţii la frigider 2 ore.