Nu ştii ce să mai mănânci de post? Iată ce poţi face cu un dovlecel şi câteva grame de porumb dintr-o conservă!

Ingrediente   

  • 1 dovlecel mare 
  • 100 g porumb din conservă  
  • 2 fire ceapă verde 
  • 2 căţei de usturoi  
  • 130 g făină  
  • 4-5 linguri ulei de măsline  
  • sare, după gust 
  • piper, după gust  

Mod de preparare 

Speli, tai capetele şi dai dovlecelul prin răzătoarea mare, apoi îl storci foarte bine de zeamă. Într-un bol, cerni făina şi adaugi dovlecelul ras, boabele de porumb scurse, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul dat prin răzătoarea mică. Asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci compoziţia. Încingi uleiul într-o tigaie, pui câte o lingură din amestec şi laşi chifteluţele să se rumenească pe ambele părţi, câteva minute la foc potrivit. Le serveşti calde.

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi Cartofi pane, reţeta de post pe care trebuie s-o încerci.

Loading...