Aceste chifteluţe delicioase sunt preparate din boabe de mazăre şi, după cum vei descoperi, sunt făcute după o reţetă special concepută pentru persoanele care suferă de intoleranţă la gluten.

Ingrediente

250 g mazăre congelată
1 lingură ulei de măsline (plus mai mult pentru prăjit)
1 ceapă mare, tocată
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
140 g făină de năut (sau o făină fără gluten)
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
2 linguri ierburi aromatice uscate, tăiate fin

Pentru sosul de iaurt

240 g iaurt vegetal de soia
amestec de ierburi aromatice uscate, după gust
zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Pui mazărea congelată într-o cratiţă, o acoperi cu apă şi o laşi să fiarbă, conform indicaţiilor de pe pachet, apoi o scurgi.

Încingi uleiul într-o tigaie şi sotezi ceapa şi usturoiul câteva minute, până se înmoaie. Pui într-un blender mazărea fiartă şi scursă de apă, ceapa şi usturoiul şi le amesteci până obţii o pastă groasă. Poţi folosi şi un tel pentru piure, dacă vrei să faci totul de mână. Încorporezi făina de năut (sau un alt tip de făină fără gluten), adaugi bicarbonatul de sodiu, sarea şi ierburile aromatice şi omogenizezi.

Cu mâinile ude, formezi mici chiftele din această compoziţie. Iei 1 lingură din amestec, îi dai forma unei mingi şi o aplatizezi puţin, apoi aşezi chiftelele în tava tapetată. Ungi chifteluţele cu ulei. Le dai la cuptor 15-18 minute, până se rumenesc, iar la jumătatea intervalului de timp le întorci pe partea cealaltă. Le serveşti imediat sau le ţii la frigider cel mult 3 zile.

Pentru sosul de iaurt, amesteci toate ingredientele şi îl răstorni într-un bol mic. Îl serveşti în combinaţie cu chifteluţele de mazăre.

Sursa + foto: wallflowerkitchen.com

Loading...