Datorită proprietăţilor sale, ţelina este recomandată pentru tratarea hipertensiunii arteriale, la echilibrarea sistemului nervos şi pentru creşterea imunităţii. Aşadar, poţi prepara mai des o ciorbă de fasole şi ţelină.

Ciorbă de fasole şi ţelină - Ingrediente (6 porţii)

200 g fasole uscată
1 ceapă roşie, tocată
sare
piper
3 căţei de usturoi pisaţi
1.200 ml supă de legume
cimbrişor
1 lingură ulei
2 tije de ţelină
2 roşii
1 lingură suc de roşii

Ciorbă de fasole şi ţelină - Mod de preparare

Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Apoi, o fierbi în 2-3 ape. Între timp, încingi uleiul într-o cratiţă adâncă şi căleşti ceapa. Tai roşiile felii şi le pui peste ceapă.
Adaugi ţelina spălată şi tăiată bucăţi. Torni apoi supa de legume încălzită, pui şi fasolea, usturoiul şi sucul de roşii. Potriveşti de sare şi piper. Laşi pe foc aproape 30 de minute. Ornezi cu cimbrişor şi o serveşti caldă.

Loading...