Vă recomandăm o reţetă cu influenţe ucrainiene: ciorbă de vită cu roşii, cu o mână de orez şi condimente ce-i dau un gust perfect. 

Ingrediente

1,400 kg carne de vită

3 linguriţe de sare

4 linguri de ulei de măsline

1 ceapă medie, tocată

2 ţeline mici, tocate mărunt

1 l supă de vită

800 g roşii în bullion

2 frunze de dafin

1 linguriţă de coriandru

1 linguriţă de paprika afumată

2 căţei de usturoi tocaţi

100 g orez negătit

1 linguriţe de suc de lămâie

pătrunjel proaspăt tocat

mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Presari sare peste carne. Pui 2 linguriţe de ulei într-un vas de fontă mare sau într-o oală de supă. Când uleiul s-a încins, pui carnea de vită şi o laşi să se pătrundă. Dai la o parte apoi carnea şi mai adaugi ulei în vas. Pui ceapa şi ţelina şi mai sotezi 5 minute. Pui apoi roşiile, supa de vită, foile de dafin şi carnea. Aduci la punctul de fierbere şi, apoi, dai focul mic şi laşi să fiarbă 2 ore.

Apoi, adaugi orezul, lămâia, căţeii de usturoi, coriandrul, paprika. Acoperi şi mai laşi să mai fiarbă 20 de minute.

Iei de pe foc şi adaugi pătrunjelul şi mărarul. Acoperi şi laşi 10 minute.

Sursă: Natasha Kitchen

Loading...
Evaluează articolul