Ciorba mexicană este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, având în vedere că reţeta conţine multe şi felurite legume. Se poate servi cu smântână, cu caşcaval ras şi cu tortilla.

Ingrediente 

  • 2 bucăţi piept de pui 
  • 1 ceapă 
  • 1 roşie 
  • 1 ardei gras sau capia
  • 2 căţei usturoi 
  • 1 ardei iute, opţional 
  • 3 linguri făină
  • 750 ml supă de pui sau de legume
  • 200 g boabe fasole roşie din conservă
  • 100 g porumb din conservă
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 200 g smântână
  • 1 linguriţă boia dulce 
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • sare şi piper, după gust 
  • caşcaval ras, pentru decor
  • frunze de coriandru, pentru decor  

Mod de preparare 

Încingi uleiul într-o cratiţă cu capac. Căleşti ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, roşia şi bucăţile de pui tăiate cuburi până se rumenesc. Adaugi ardeiul gras sau capia şi, dacă doreşti, ardeiul iute mărunţite. Amesteci şi laşi la foc potrivit 1-2 minute. 

Scurgi de lichid boabele de fasole şi de porumb din conservă şi le presari peste celelalte ingrediente din cratiţă. 

Cerni făina şi apoi torni supa de pui sau de legume şi smântâna. Amesteci şi asezonezi cu sare şi piper după gust, cu boia dulce, cu zeama de lămâie, cu oregano şi chimion. 

Speli bine pătrunjelul, îl toci mărunt şi îl presari în ciorbă. Amesteci şi mai laşi pe foc până dă într-un clocot. 

Serveşti ciorba cu tortilla şi decorezi cu caşcaval ras sau cu frunze de coriandru.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Ciorbă de perişoare

Loading...