Ciuperci pane picante
Aromate, nutritive, uşor de gătit şi delicioase! Acestea sunt ciupercile, iar laudele pot continua. Prepară-le acum, într-o variantă rapidă!
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 50 g făină
- 2 ouă
- 150 g pesmet
- sare, după gust
- 1 linguriţă piper negru boabe
- ulei, pentru prăjit
- 1 lingură pătrunjel tocat
Pentru sos
- 100 g maioneză
- 5 căţei usturoi
- 1 lingură iaurt cremos
- 1 lingură zeamă de lămâie
Alegi ciuperci micuţe, le tai picioruşul chiar de sub pălărie, le speli şi le fierbi 3-4 minute în apă clocotită cu puţină sare. Le laşi la scurs.
Baţi ouăle cu puţină sare. Într-un mojar. zdrobeşti piperul grosier, apoi îl amesteci cu pesmetul.
Treci ciupercile prin făină, ou şi pesmet, repetând operaţiunea de 2 ori. Le prăjeşti în baie de ulei până sunt aurii şi le scoţi pe şervete absorbante.
Pentru sos, amesteci maioneza cu iaurtul, zeama de lămâie şi cu usturoiul zdrobit.
Serveşti ciupercile pane cu sosul de maioneză, presărate cu pătrunjel tocat.
Încearcă şi aceste delicioase Ciuperci cu usturoi în sos de soia
Ciuperci cu usturoi în sos de soia
FOTO: Shutterstock