Ciupercile sunt un ingredient care se combină perfect cu aroma brânzei de oaie. Acest preparat se poate face foarte bine şi cu brânză feta sau brânză de capră, iar reţeta este extrem de simplă.

Ingrediente (2 porţii)

500 g ciuperci
2 legături ceapă verde
1 ceapă
150 g brânză de oaie
1/2 linguriţă boia ardei gras
1 praf fulgi de chili sau alt ardei iute
1/2 lingură ulei
150 g spanac
sare, după gust
piper, după gust
nucşoară, opţional

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Toci cât mai fin ceapa albă, iar ceapa verde o tai rondele subţiri. Amesteci brânza, boiaua, fulgii de ardei iute, uleiul vegetal şi ceapa verde într-un bol mic. Condimentezi cu sare şi piper.
Ciuperci umplute pasul1
Încingi puţin ulei într-o tigaie, la foc mediu, şi sotezi ceapa albă aproximativ 1-2 minute. Apoi adaugi spanacul şi sotezi în continuare, aproximativ 1-2 minute, până se căleşte şi se înmoaie şi iei de pe foc când e gata. Dacă vrei, razi puţină nucşoară.
Ciuperci umplute pasul2
Tai picioruşele ciupercilor şi îndepărtezi miezul din pălării cu o linguriţă. Obţii un gol în care vei pune umplutura preferată.
Ciuperci umplute pasul3
Umpli ciupercile fie cu amestecul de spanac, fie cu amestecul de brânză şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt.
Ciuperci umplute pasul4
Dai ciupercile la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 12-15 minute sau până când se topeşte brânza şi se rumeneşte. Sursa: kitchenstories.io.

Loading...