Ciupercile umplute sunt o gustare ideală atunci când eşti pe grabă şi ai nevoie să prepari ceva bun. Încearcă!

 

Ingrediente 

  • 500 g ciuperci brune 
  • 1 ceapă 
  • 200 g piure de roşii 
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 2 căţei usturoi 
  • sare 
  • piper 
  • 100 g pesmet 
  • 2 linguri parmezan ras 
  • 5 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Cureţi ciupercile, îndepărtezi picioruşele, pe care le mărunţeşti. În 3 linguri de ulei de măsline, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat, apoi adaugi ciupercile mărunţite. Presari sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până scade zeama. 

Într-o tigaie antiaderentă, încingi restul de ulei de măsline şi rumeneşti în el pesmetul, iar la final adaugi pătrunjel tocat. 

În fiecare ciupercă, pui o lingură de legume călite, una de piure de roşii, apoi pesmet rumenit şi presari parmezan ras. Le pui într-o tavă şi le dai la cuptor, la foc mare, 15-20 de minute. 

Decorezi cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cartofi cu ciuperci la cuptor.

Loading...