Fie că ai adunat în diverse conserve gustoasele legume şi fructe ale verii şi toamnei, fie că le-ai congelat sau deshidratat, acum e vremea să le foloseşti în mâncăruri savuroase.

 

Ingrediente

1 kg coaste de porc

200 g prune uscate

2 linguri ulei

1 ceapă

2 linguri pastă de tomate

150 ml vin alb

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă boia dulce

sare

piper 

 

Porţionezi coastele de porc, le speli şi le usuci, apoi le pui la prăjit într-o cratiţă adâncă. Le rumeneşti pe toate părţile, le scoţi şi le dai deoparte. În aceeaşi cratiţă, căleşti 4-5 minute, la foc mic, ceapa tăiată mărunt. Adaugi pasta de tomate, zahărul, boiaua dulce şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
 
Transferi coastele înapoi în vas, torni o cană de apă şi laşi să fiarbă sub capac 10 minute.
 
Adaugi prunele uscate, torni vinul şi dai coastele la cuptor, la foc mediu, o oră şi 15 minute, până ce carnea se desprinde uşor de pe os. Serveşti mâncarea cu orez fiert simplu sau cu garnitura preferată.
 
FOTO Shutterstock
Loading...