Vegetarienii sau cei care îşi doresc o masă uşoară, fără carne, vor adora această reţetă delicioasă de conopidă cu sos de măsline la cuptor.

Ingrediente

1 conopidă

3 linguri ulei

Pentru sos

60 g măsline verzi, fără sâmbure, feliate

1 lingură capere

½ linguriţă fulgi de ardei roşu

1 lingură pătrunjel, tocat

60 ml ulei

sare

piper

Mod de preparare – Conopidă cu sos de măsline la cuptor

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Ungi o tavă cu 1 lingură de ulei. Aşezi conopida tăiată bucăţi, nu foarte subţiri, apoi o stropeşti cu restul de ulei.

Dai la cuptor 30 de minute. Măreşti temperatura cuptorului la 200 °C. Mai ţii conopida la cuptor încă 15-20 de minute.

Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru sos. Ungi bucăţile de conopidă şi mai adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.

Sursa http://www.cookrepublic.com

Loading...