Nici nu ştiţi cât de mult ne plac nouă cornuleţele! Şi parcă pentru a ne veni în ajutor, Alina Petre din Bucureşti, ne vine în ajutor cu o reţetă de cornuleţe cu nucă! Mulţumim!

Ingrediente

1 cub drojdie
250 g untură
1 pahar lapte bătut
2 ouă
3 linguri zahăr
500 g făină
1 ceşcuţă ulei
esenţă de vanilie
1 praf de sare

Pentru umplutură
1 borcan de gem
150 g miez de nucă
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Într-un lighean, amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr, puţină apă călduţă şi cu puţină făină. Laşi să crească, pui restul ingredientelor şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl laşi la căldură până îşi dublează volumul.

Iei din cocă bucăţi şi întinzi foi potrivit de groase, le tai pătrăţele şi le umpli cu gem amestecat cu nuci zdrobite. Le rulezi din colţ, le răsuceşti şi le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei. Le laşi să mai crească 5 minute şi le introduci în cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Cât sunt calde, se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Loading...