Îţi propunem să încerci reţeta de cornuleţe fragede cu nuci, un desert simplu şi aromat! Ideale ca gustare, în orice moment al zilei.

Ingrediente

  • 230 g unt nesărat
  • 1 ou
  • 200 g făină albă
  • 150 g nuci măcinate
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie, după gust
  • esenţă de migdale, opţional
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare 

Combini untul la temperatura camerei cu oul bătut, apoi adaugi făina, zahărul, nucile, sarea şi esenţă de migdale şi vanilie, după gust. La final, trebuie să obţii un aluat nu foarte moale. Dacă se mai ţine de degete, mai adaugi puţină făină. Îl împarţi în jumătate şi întinzi din el două rulouri de aproximativ 30 de cm. Împarţi fiecare rulou în câte 12 bucăţi de aproximativ 2,5 cm lungime.

Rulezi fiecare bucată până ce ajunge la o lungime de aproximativ cm şi-i dai forma literei C. Fiecare cornuleţ trebuie să fie ceva mai gros la mijloc şi mai subţire spre capete. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la frigider 20-30 de minute. În acest mod te asiguri că nu-şi vor pierde forma în timpul coacerii.

Încălzeşti cuptorul la 175 °C şi coci cornuleţele aproximativ 20 de minute, până devin aurii, apoi le treci prin zahăr pudră cât sunt călduţe.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Cornuleţe cu gem.

Loading...