Poţi păstra cornuleţe fragede pentru cel puţin o săptămână, dacă le pui după ce s-au răcit în recipiente închise etanş, iar între straturi aşezi hârtie de copt. De asemenea, dacă îţi plac cornuleţele aromate, amestecă zahărul pudră cu puţină scorţişoară sau zahăr vanilat înainte de a le pudra.

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • 40 g zahăr
  • praf de sare
  • 700-800 g făină
  • ouă
  • 150 g untură
  • 200 g gem tare, după preferinţă
  • zahăr pudrăpentru decor

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu zahăr, omogenizezi şi laşi 10-15 minute până când face bule de aer la suprafaţă. 

Pui compoziţia obţinută în restul de lapte caldadaugi untura moale şi omogenizeziapoi adaugi ouăle bătute

Începi  încorporezi treptat făina cernutăamestecată cu sarea şi frămânţi până obţii un aluat elastic, care nu se ţine de mâini.

Împarţi aluatul în patru părţi egalepe care le întinzi sub forma unor dreptunghiuri de aproximativ 30 cm lungime şi 10 lăţime

Ungi fiecare dreptunghi cu gemul preferat şi uneşti marginilepe lung, astfel încât  obţii un sul.

Tai în pătrate cu latura de 3 cm lungime şi le aşezi în tăvi tapetate, cu spaţii între ele

Dai tăvile la cuptorul încălzit în prealabil şi le coci la foc mediu 20-25 de minute, până se rumenesc uşor

Decorezi cu zahăr pudră şi serveşti pătrăţelele după ce s-au răcorit.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Cornuleţe cu rahat

Loading...