Cornuleţe cu gem

3 shutterstock 511998025 jpg jpeg

Poţi păstra cornuleţe fragede pentru cel puţin o săptămână, dacă le pui după ce s-au răcit în recipiente închise etanş, iar între straturi aşezi hârtie de copt. De asemenea, dacă îţi plac cornuleţele aromate, amestecă zahărul pudră cu puţină scorţişoară sau zahăr vanilat înainte de a le pudra.

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • 40 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 700-800 g făină
  • 2 ouă
  • 15 0 g  unt ură
  • 200 g gem tare, după preferinţă
  • zahăr   pudră ,  pentru  decor

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu zahăr, omogenizezi şi laşi 10-15 minute până când face bule de aer la suprafaţă. 

Pui compoziţia obţinută în restul de lapte cald, adaugi untura moale şi omogenizezi, apoi adaugi ouăle bătute. 

Ungi fiecare dreptunghi cu gemul preferat şi uneşti marginile, pe lung, astfel încât să obţii un sul.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Cornuleţe cu rahat

Cornuleţe cu rahat

2 shutterstock 1044706402 jpg jpeg