Cornuleţe cu rahat

Fie că le serveşti alături de o ceaşcă de cafea sau ca desert după o masă în familie, cornuleţele vor fi mereu la fel de apreciate. Poate că pare migăloasă prepararea lor, dar lucrurile nu stau chiar aşa.
Ingrediente
- 500 g făină
- 200 ml borş
- 150 ml ulei
- 75 g zahăr
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 praf de sare
- 1 lămâie mică, bio
- 200 g rahat
Mod de preparare


Încălzeşti puţin borşul şi-l amesteci cu drojdia sfărâmată şi zahărul.
Omogenizezi până se dizolvă, apoi încorporezi uleiul. Adaugi treptat făina amestecată cu sarea, coaja de la lămâie rasă şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete şi este îndeajuns de tare pentru a fi modelat. Îl acoperi şi-l laşi să crească, într-un loc cald, aproximativ o oră.
Împarţi aluatul obţinut în 5 bile de dimensiuni egale, pe care le întinzi până obţii o foi rotunde, nu foarte subţiri.
Tai fiecare foaie de aluat ca pe pizza, în felii egale, de dimensiunea dorită.
Aşezi câte o bucăţică de rahat la baza fiecărui triunghi şi rulezi spre vârf. Pui cornuleţele într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele, şi le dai la cuptorul încălzit în prealabil la 200 °C, 20-25 de minute. Procedezi la fel cu restul aluatului.
Decorezi după imaginaţie şi serveşti cornuleţele după ce s-au răcorit.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Cornuleţe cu gem.
