O reţetă uşor de preparat şi foarte potrivită pentru o cină într-o seară răcoroasă de toamnă.

Pentru 2 porţii

Ingrediente:

1 l apă

2 frunze de dafin

4 căţei de usturoi

1 lingură boabe piper negru

80 g sare de mare

2 cotlete de porc cu os, de 2 cm grosime

sare, după gust

piper, după gust

1 lingură ulei

2 cepe

400 g napi

1 lingură muştar de Dijon

500 ml cidru

250 ml supă de pui

500 g spanac proaspăt

Mod de preparare:

Pui cotletele de porc într-o saramură făcută din apă, frunze de dafin, sare (80 g), piper şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Laşi la frigider peste noapte.

Scoţi carnea din saramură, o usuci cu şerveţele de hârtie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încingi bine uleiul într-o tigaie şi pui cotletele. Le prăjeşti câte 2 minute pe fiecare parte, până sunt caramelizate.

Scoţi cotletele şi adaugi în tigaie ceapa tăiată. O căleşti până se înmoaie, pui napii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Asezonezi cu sare, după gust, şi continui să căleşti legumele încă 5 minute, amestecând ocazional. Adaugi muştarul, cidrul şi supa de pui şi laşi vasul pe foc încă 7 minute.

Cureţi spanacul de tulpini, în speli şi îl scurgi.

Pui spanacul în vas, scufunzi şi cotletele în sos şi dai totul la cuptor 12 minute, la 180 °C.

Serveşti fiecare cotlet cu garnitură de napi şi spanac.

SURSA: tasty.co

Loading...