Creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru

1 creveti jpg jpeg

Dacă eşti înnebunită de fructele de mare şi vrei să-ţi răsfeţi simţurile îţi recomandăm să găteşti creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru.

Ingrediente necesare:

- 600 de grame de creveţi - sare şi piper, după gust - ulei de măsline

Ingrediente necesare pentru sosul de usturoi şi coriandru:

- cinci căţei de usturoi

- 50 de grame de frunze de coriandru tocate

- zeama obţinută dintr-un lime

- o lingură de vin alb sec

- trei linguri de ulei de măsline

- două linguri de sos de chili

Mod de preparare:

Curăţă creveţii şi apoi usucă-i cu prosoape din hârtie. Condimentează-i cu sare şi lămâie, iar apoi pune-i în frigider până te apuci să-i găteşti.

Curăţă usturoiul şi stropeşte căţeii cu ulei de măsline, iar apoi căleşte-i un pic.

Pentru a pregăti sosul de coriandru amestecă ingredientele necesare pentru sos.

Ulterior, încinge o tigaie grill, toarnă puţin ulei de măsline şi găteşte-i câte trei-patru minute pe fiecare parte.

Serveşte-i apoi cu sosul obţinut.

Poftă bună!