Cum faci cei mai buni creveţi în sos de unt cu usturoi

2 shutterstock 1116608939 jpg jpeg

Creveţii sunt o variantă rapidă pentru cină, motiv pentru care îţi propunem să-i încerci ori de câte ori îţi doreşti să mănânci ceva uşor.

Creveţi în unt - ingrediente:

- 50 g unt nesărat - 500 de grame de creveţi curăţaţi - 5 căţei de usturoi - 200 ml vin alb, sec - zeama de la 1 lămâie - câteva fire de pătrunjel verde - sare şi piper, după gust.

Creveţi în unt - mod de preparare:

Pune untul la topit într-o tigaie mare, după care adaugă creveţii. Condimentează cu sare şi piper, rumeneşte-i 2-3 minute, la foc mediu, apoi scoate-i din tigaie.

Adaugă usturoiul zdrobit, mai ţine un minut, iar apoi toarnă vinul şi sucul de lămâie şi lasă să fiarbă. Adaugă creveţii înapoi în tigaie şi mai ţine pe foc 2-3 minute, să se întrrepătrundă aromele

Serveşte creveţii cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!