Cum să faci bani mâncând: 3 profesii pe care le poţi alege dacă eşti gurmand

1 captura de ecran din 2019 08 22 la 11 39 53 png png

Atunci când pregăteşti o masă festivă pentru prietenii tăi, felurile de mâncare preparate sunt gustate de tine sau de membrii familiei tale, înainte de a-i servi pe invitaţi.

Salata orientala, ouă umplute, rulouri cu carne, ecleruri şi gogoşi - toate sunt atent pregătite şi verificate să fie suficient de gustoase, pentru a nu face o impresie proastă într-un moment festiv. Ei bine, acelaşi lucru se întâmplă şi cu produsele alimentare care urmează să fie aranjate pe rafturile supermarketurilor şi cumpărate de clienţi. Există, deci, angajaţi care evaluează aceste produse pentru ca ele să ajungă pe piaţă în cea mai bună formă.

Salata orientala

Degustătorii profesionişti lucrează, de regulă, pentru o anumită companie şi ajută la procesul de creare a unor produse, testând numeroase ingrediente, texturi şi arome. Mulţi dintre aceştia au studii în domeniul nutriţiei. O zi obişnuită din viaţa unui degustător de mâncare poate include analizarea mai multor versiuni ale aceluiaşi produs şi evaluarea fiecărei variante. Dar aceasta nu este singura profesie care îţi oferă posibilitatea de a încerca produse alimentare noi. Iată şi alte joburi pe care le poţi alege dacă eşti fascinat de mâncare.

1. Cercetător în industria alimentară Majoritatea alimentelor - atât cele procesate, cât şi cele neprocesate - sunt evaluate de un cercetător în industria alimentară, care se asigură că ele pot ajunge nealterate pe masa clienţilor. Rolul acestora este de la a dezvolta noi arome şi texturi până la a calcula valoarea nutritivă a alimentelor şi a adăuga vitamine unor produse deja existente. Acesta este unul dintre joburile la care trebuie să deguşti produsul final. Aşa se ajunge ca într-o cutie cu biscuiţi, de exemplu, toate produsele să aibă acelaşi gust, niciunul să nu fie mai bine făcut decât altul şi să se potrivească perfect în spaţiul de depozitare.

2. Blogger culinar

Când mâncarea este pasiunea ta şi vrei să împărtăşeşti cu ceilalţi cunoştinţele din acest domeniu, blogul este o platformă ideală de a face acest lucru. Bloggingul e unul dintre cele mai la îndemână instrumente de a vorbi despre felurile de mâncare realizate de tine, despre reţete, restaurante favorite, chefi talentaţi, despre cele mai bune restaurante din lume în care poţi mânca, despre gustări tradiţionale şi câte şi mai câte.

E drept că acesta este unul dintre domeniile în care competiţia poate fi destul de acerbă. Însă bloggeri de succes sunt cei care se specializează pe o anumită nişă. Poţi, de exemplu, să scrii mereu despre prăjituri. Sau despre cum să alegi cea mai bună băutură în funcţie de felul de mâncare preparat.

Totodată, un alt element de care să ţii cont în această profesie este fotografia. Cu cât imaginile care însoţesc textul sunt mai frumoase, cu atât şansele de a ajunge la un număr mai mare de oameni creşte. Desigur, pentru a fi blogger culinar este esenţial să guşti toate produsele despre care scrii.

3. Bucătar-documentarist

Un bucătar-documentarist este acela care formulează şi testează noi produse pentru diferite locuri şi oameni, precum hoteluri, cafenele, restaurante, producători de alimente şi companii asociate cu industria alimentelor şi a băuturilor. Acesta analizează şi face experimente cu diferite produse pentru a găsi cele mai bune moduri de a le îmbunătăţi calitatea şi a-i determina pe consumatori să îşi dorească să le cumpere. Un bucătar-documentarist lucrează într-un laborator de cercetare într-o atmosferă relaxantă. Cei mai mulţi bucătari-documentarişti sunt instruiţi în artele culinare, dar pot avea şi studii în chimie sau în ştiinţe.

Ştiai că mâncarea ajunge în aproximativ şapte secunde din gură în stomac, iar o persoană consumă în jur de 35 de tone de alimente în toată viaţa?

Sursă foto: VGstockstudio/ Shutterstock