Aromele exotice din condimente se potrivesc foarte bine cu dovleacul. Poţi servi acest curry cu orez basmati fiert, un orez foarte aromat şi care se digeră foarte uşor.

 

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat

1 kg dovleac

2 cepe

5 căţei de usturoi

2 cm ghimbir proaspăt

1 ardei iute, opţional

300 ml lapte de cocos

2 linguriţe pudră de curry

4 linguri ulei

sare

Cureţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul, le tai mărunt şi le pui la călit în ulei. Dacă doreşti, adaugi şi ardei iute, feliat. Le laşi 2-3 minute, la foc mare, apoi adaugi pieptul de pui tăiat bucăţi şi continui să le prăjeşti împreună, până ce puiul e rumenit.

Cureţi dovleacul de coajă, îl tai cuburi şi îl adaugi în cratiţă. Torni o cană de apă şi fierbi sub capac 15 minute. Condimentezi cu pudra de curry, sare, după gust, torni laptele de cocos şi continui să fierbi încă 15 minute.

Serveşti curry-ul fierbinte, cu orez basmati fiert.

FOTO Shutterstock

Loading...