Curry cu dovleac şi pui

shutterstock 727292836 jpg jpeg

Aromele exotice din condimente se potrivesc foarte bine cu dovleacul. Poţi servi acest curry cu orez basmati fiert, un orez foarte aromat şi care se digeră foarte uşor.

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat

1 kg dovleac

2 cepe

5 căţei de usturoi

2 cm ghimbir proaspăt

1 ardei iute, opţional

300 ml lapte de cocos

2 linguriţe pudră de curry

4 linguri ulei

sare

Cureţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul, le tai mărunt şi le pui la călit în ulei. Dacă doreşti, adaugi şi ardei iute, feliat. Le laşi 2-3 minute, la foc mare, apoi adaugi pieptul de pui tăiat bucăţi şi continui să le prăjeşti împreună, până ce puiul e rumenit.

Cureţi dovleacul de coajă, îl tai cuburi şi îl adaugi în cratiţă. Torni o cană de apă şi fierbi sub capac 15 minute. Condimentezi cu pudra de curry, sare, după gust, torni laptele de cocos şi continui să fierbi încă 15 minute.

Serveşti curry-ul fierbinte, cu orez basmati fiert.

FOTO Shutterstock