Curry de năut
Dacă ar fi să alegem un singur cuvânt care să descrie fantastica bucătărie indiană, acesta ar fi „condimente“. De-a lungul istoriei, ele au valorat mai mult ca aurul, au provocat conflicte şi, cel mai important, au adus lumii întregi savoarea şi gustul care înnobilează astăzi toate mâncărurile.
Ingrediente:
400 g năut fiert
1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben
½ ardei gras verde
150 g morcovi baby
150 g zucchini
500 ml lapte de cocos
2-3 căţei usturoi
1 ceapă roşie
5 g ghimbir
5 g coriandru măcinat
15 g coriandru proaspăt
1 g turmeric
3 g cardamom măcinat
10 ml ulei de floarea-soarelui
2 lime
sare, după gust
piper, după gust
fulgi de chilli, opţional
Mod de preparare:
Încingi uleiul într-o cratiţă şi adaugi usturoiul, ghimbirul şi ceapa tocate mărunt, împreună cu toate condimentele uscate. Le prăjeşti până sunt rumenite şi pui morcovii, zucchini tăiat cubuleţe şi ardeii tăiaţi bastonaşe. Mai laşi 5 minute şi adaugi năutul, zeama de lime, laptele de cocos, apoi potriveşti gustul de sare şi piper. 2 Laşi la foc mare, până se îngroaşă sosul. La final, presari frunze de coriandru şi, dacă doreşti, fulgi de chilli.