Danemarca a câştigat anul acesta pestigioasa competiţie Bocuse D’Or, echivalentul Jocurilor Olimpice în gastronomie. Echipa Suediei s-a clasat pe locul al doilea, iar Norvegia pe poziţia a treia în clasamentul concursului desfăşurat la Lyon (Franţa), în perioada 29-30 ianuarie 2019. 

 

24 de ţări au participat la competiţia din acest an, însă nordicii au dominat clasamentul, la fel ca şi în anii trecuţi. Echipele de bucătari au avut la dispoziţie 5 ore şi jumătate pentru a pregăti un antreu şi un platou, iar echipa Danemarcei (condusă de chef Kenneth Toft-Hansen) a reuşit să impresioneze juriul cu un preparat din antricot şi organe de viţel (platoul) şi un antreu bazat pe legume şi crustacee. 

Printre membrii juriului s-a numărat renumitul bucătar francez Régis Marcon, chef al restaurantului Le Clos des Cimes, cotat cu 3 stele Michelin, totodată fost câştigător al premiului Bocuse D’Or, în 1995.

Concursul a fost creat în 1987, de Paul Bocuse, considerat părintele gastronomiei franceze moderne. Celebrul chef a murit în 2018, iar evenimentul este acum organizat de fiul său, Jerome. 

 
Loading...