O combinaţie unică de gusturi, arome şi consistenţe diferite într-un desert absolut delicios!

Ingrediente

400 g frişcă lichidă
250 g brânză dulce
100 g zahăr
100 g biscuiţi
150 g ciocolată
150 g fructe confiate
1 esenţă de vanilie
2 pliculeţe gelatină

Pentru decor
50 g ciocolată
50 g fructe confiate

Cum se prepară:

Se amestecă frişca bătută bine cu brânza dulce şi cu zahărul până se obţine o cremă foarte fină. Se rup biscuiţii bucăţele, se dă ciocolata pe răzătoare şi se adaugă în crema de brânză împreună cu fructele confiate tăiate mărunt. Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml de apă pentru 15-20 de minute.În compoziţia obţinută se pun esenţa de vanilie şi gelatina topită, dar fără să dea în fiert. Se omogenizează şi se toarnă totul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic. Se acoperă desertul şi se dă la rece pentru 2-3 ore. Când este gata, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu ciocolată topită şi cu fructe confiate.

Loading...